lördag, oktober 04, 2008

Och åskan gick över byn

Det var den där dagen då åskan drog över den lilla byn Gislaved och det va ett hejdundrande regnande och oväder när himlen lystes upp av många blixtar!
Det var samma dag som 15 unga grabbar hade styrt sina bilar mot den lilla staden som låg mitt i ingenstans! Torkarbladen på bilarna gick varma och det va höststämning i bilen tack vare att chauffören inte hade tagit ett av sina uppdrag på allvar! Chauffören hade glömt bränna en partyskiva, så istället så verkade det som om allt som fanns att tillgå i bilen va partydödarhits.

När det stora sällskapet anländer till sporthallen och har njutit av den där lilla golvvärmen som fanns att tillgå på golvet så va det dags att snöra på sig matchkostymet och ut och värma upp deras frusna kroppar efter en seg resa på 10 mil.
När vännerna är uppvärmda och redo att starta matchen så lika snabbt som man trycker på en lampknapp så lika snabbt så försvinner lyset i hallen och det blir lika mörkt som i en jordkällare i örebro.
Med andra ord, strömmen har gått, vi har kört 10 mil och det visar sig att åskan har slagit neri ett elställverk och inte kan åtgärdas på minst några timmar! Som tur väl så kan vi skapa den där lägereldskänslan då vi har varit hyffsat förutseende och plockat med oss en gitarr, så där sitter vi ett gäng glada grabbar i mörkret och med lyset från nödutgångarna som vårt enda riktmärke i hallen. Men väntan blev för länge även för dem mest tappra grabbarna och till slut va det bara att hålla huvudet kallt, tacka publiken som satt och lyssnade på oss i mörkret sen gå och duscha i duscharna som inte hade en tillstymmelse till varmvatten, men golvet hade inte hunnit svalna iaf.
10 mil hem, ännu mer blixtar och ännu mer regn. Dyster stämning och bed of roses på stereon med 4 sångfåglar som hade blivit utskrattade i idol satt där och stämde upp till allsång, eller låt mig säga falsksång.
En svettig burgare på MAX och sockerkicken av coca colan grabbarna att orka att åka hela vägen hem! En resa på 20 mil för en hamburgare och ett munspels solo i mörkret! AJ aj aj.
Bättre lycka nästa gång..

-m

Inga kommentarer: