tisdag, oktober 24, 2006

Onani med sax


Onani med sax låter ganska vulgärt, men det är ändå något oerhört vackert, det är så mycket känsla som befinner sig i denna form av onani.
Saxofon må vara mycket dansband, men används den på rätt sätt så är den lika magisk som vacker.
Lars Winnerbäck låter en saxofon ljuda i Hugger i Sten, likaså Lundell låter den sprudla av all sin energi i en av sveriges kanske bästa mastodontlåtar Club Zebra !
Den härliga Tre Gringos av och med Thorleifs och Just D, den är ju magnifik.
"excuse me is this were we can buy a sax?"
Mannen på bilden är kanske en av världens främsta saxofononanister, han spelar med i klassiska mästerverk som Born To Run, Jungleland och framför allt är det nog han som gör hela Drive all night till den mäktiga ballad som den är. Jag snackar om Springsteens högra hand Clarence Clemons.

Men priset till härligaste saxofonsolot går helt klart till Ebba Grön, i slutet av Die Mauer, när man tror att låten precis ska sluta, då river saxofonen igång, något som kan få mig att rysa längs hela ryggraden en deppig vinterdag.

Sen har vi megaslisket George Michaels ballad Careless Whisper, finns en version utan och med saxofon, den utan saxofon är totalt urusel, medans den med saxofon är hyffsat vacker.

Dagens saxofonlåt blir Badlands med springsteen. Där har vi en bra låt :)

-m

-m



1 kommentar:

Anonym sa...

haha kul att jag trodde du sa "onani med fax" igar i telefonen.. :P forresten sa ar du en musiknord, men jag gilar dig anda! :) hej