lördag, augusti 11, 2007

Måste vi sänka skatten?

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16640100.asp

Moderaterna vill sänka skatten, men måste vi verkligen sänka skatten i dessa tider när vi har det ganska välställt ekonomiskt och det är högkonjuktur i sverige?
Det är väl bättre att sänka skatten när folk har det sämre ekonomiskt och låta skatten ligga kvar där den ligger?
Jag är inte speciellt insatt i pengar och politik men jag känner att jag klarar mig ganska hyffsat på den industriknegarlön jag har just nu.

Sänk skatten när det verkligen behövs istället.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det funkar i teorin och metoden användes i mitten av förra seklet med usla resultat. 90-talets finanskris var ett resultat av oansvarig politik från galningen Palme, baserad på just Keynes antaganden om det du skriver om.

Anonym sa...

Det du säger är delvis sant och delvis falskt. Sverige befinner sig i en situation där vi har för högt skattetryck. Folket måste få behålla sina pengar och så länge detta sker genom besparingar så är det långsiktigt det bästa för Sverige. Staten har nu överskott som verkligen behövs för att få ner skulderna. Sverige har under lång tid inte lånat till investeringar utan konsumtion och nu börjar vi verkligen få en överblickbar framtid för våra skulder.

Peter A sa...

Ja, när det är goda tider tycker sossarna att nu har vi råd att satsa på mer "välfärd", som idag, att göra om miljonområdena till miljardområden istället. I dåliga tider måste skatten höjas för att klara "välfärden".

Så oavsett tider, så skall skatten höjas och så låter man oss veta att skatten kan sänkas när det är andra tider istället. Har fungerat i 76 år, aldrig någonsin har sossarna dock sänkt någon skatt (i alla fall inte utan att kompensera genom att höja någon annan).

64% av vad min arbetsgivare betalar för mig går till skatt i form av arbetsgivaravgift, inkomstskatt och moms. Det är inget annat än en förskönad form av slaveri.

Anonym sa...

Ptja, bara för att du nöjer dig med din lön är kanske inte alla andra så pigga på att skatta bort närmare hälften av sin inkomst.

Anonym sa...

Vi har bland de högsta skatterna i Europa och får minst för dem (sjukvård med usel tillgänglighet och långa köer. låga pensioner, ingen valfrihet i skola och barnomsorg, mm mm mm)...

Låt oss bestämma över mer av våra pengar själva i stället för att betala byråkrater för att bestämma vad vi får och inte får göra med de pengar vi har slitit ihop själva!